Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Underbevattning för växter

Genom att ställa växter på en underbevattningsmatta som drar upp vatten från underliggande vattenkanaler i ett brätte eller från en vattenreservoar kan varje växt själv dricka så mycket vatten den vill ha tack vare den kapillärverkan som bildas när jorden i krukan kommer i kontakt med den fuktiga bevattningsmattan.
En bevattningslösning med underbevattningsmatta och vattenreservoar kan vara en bra lösning för dina krukväxter när du åker på semester och hjälper växter som står på fönsterbänkar med varma, uttorkande element inunder att få jämn tillgång på vatten.
I vårt sortiment har vi underbevattningsmatta liksom många olika typer av underbevattningslösningar med eller utan vattenreservoar.

*

Använd underbevattning för enkel vattning, eller som självbevattning så att du kan resa bort. Här hittar du flera lösningar av hög kvalitet för både frösådder och vidare odling. Underbevattning härmar växtens naturliga sätt att suga vatten underifrån. Rötterna söker sig naturligt helst neråt före att söka vatten och näring. Metoden är den vanligaste i professionell växthusodling. Genom att ställa växter på en underbevattningsmatta suger rötterna så mycket vatten de behöver. Mattan står i förbindelse med en vattenbehållare och vattnet sugs upp i lagom mängd via kapillärkraften. Kapillärmattorna är av hög kvalitet och kan återanvändas många gånger. Rengör dem med ättikslösning mellan varven, för att få bort föroreningar som kalkavlagringar, alger, smuts och eventuella skadegörare. En smidig metod för underbevattning är modeller med en integrerad bevattningsbricka. Välj en underbevattningsbricka som är skräddarsydd för fönsterbrädan för enkel skötsel av både frösådder och krukväxter. Här vid elementet blir det gärna alltför torrt och varmt. Underbevattningen höjer dessutom luftfuktigheten kring plantorna som extra bonus. I en stor modell av underbevattningsbricka kan du blanda med näring och på så vis odla lite större växter med självgående underbevattning. Auto Pot är vårt största system med underbevattning enligt ebb- och flodmodell. Den är perfekt för stora, törstiga växter som tomater, gurka, sötpotatis eller sommarblommor. Man blandar flytande växtnäring i vattentanken, vilket gör odlingen självgående. Systemet kan byggas ut till önskvärt antal krukor som kopplas till en tank. Vattnet flödar ut genom självtryck, därför behövs ingen pump. Med Auto Pot kan du också odla i hydrokultur, vattenodling utan jord. Om du blandar in näring i din underbevattning: tänk på att hellre ta svag dos ofta än rejäl mängd sällan, som kan skada rötterna. Växter i självvattnande system förser sig med mer vatten jämfört med vid traditionell vattning. Doseringen på näringsflaskan är avsedd för vattning ovanifrån, om inget annat anges.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.