Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Sprayflaska och blomspruta

Genom att spraya lätt med vatten på dina växter bidrar du till att höja luftfuktighet och ger bladen en fin lyster.
Tänk alltid på att inte spraya på blommor som annars lätt kan bli fläckiga och fula. Man ska heller inte spraya vatten på växter när solen ligger på eftersom kvarliggande vattendroppar kan relekteras i solen och göra fula brännmärken på växten.
En blomspruta kan också användas för att vattna frösådder som inte ska ha allt för mycket vatten i jorden. Ett bra sätt att tillföra näring till många växter är genom att spraya näringen på bladen. Det kallas för att bladgödsla. Inte alla näringar är vattenlösliga och passar för detta, men många av dem du hittar i vårt sortiment av näringar kan användas för detta.
Bladgödsling är mer effektivt och ofta ett enklare sätt att tillföra näring än att blanda ut den i vattenkannan. En blomspruta är också bra för att spraya växtsåpa med om någon växt fått ohyra.
Välkommen till vårt sortiment av blomsprutor för stora och små behov. Vi har många olika modeller och storlekar för växtskötsel och andra ändamål då du vill spraya vätskor.

*

Med en blomspruta höjer du enkelt luftfuktigheten och trivselfaktorn för dina växter. Här hittar du både snygga sprayflaskor och rejäla trycksprutor av hög kvalitet. Höjd luftfuktighet är bästa sättet att förebygga angrepp av många jobbiga skadegörare som spinnkvalster och trips. Dessutom höjer du plantans trivselfaktor då transpirationen (avdunstningen) minskar och växten blir frodigare. Välj en behändig, liten sprayflaska som Fuchsia för vardaglig dusch av blommor och andra inomhusväxter. Denna sprayflaska är otroligt prisvärd, den kan maskindiskas, har munstycke av mässing och därmed lång hållbarhet. Fyll din blomspruta med växtsåpa för enkel behandling av ohyra på krukväxter. En blomspruta kan också användas för bladgödsling. Man sprayar ut flytande näring, som växten snabbt tar upp via bladen. Kisel och svavel är två ämnen som både ger näring och stärker mot bladsvampar och ohyra. Med våra små enkla stril- och strålmunstycken får du en smart blomspruta att använda till sådder. De kopplas till en vanlig petflaska och gör det enkelt att med en vattensprayflaska sköta om frösådder, groddplantor och sticklingar. Strilen är särskilt användbar till att väta ytan till ljusgroende frön, där det är viktigt att själva jorden inte blir för blöt. För mer rejäl effekt med pumpsprayflaska har vi flera storlekar av trycksprutor som gör en storskalig besprutning enkel genom självtryck. De har ett stort användningsområde; fyll din sprayflaska med vatten och duscha gurkorna i växthuset, fyll den med ogräsättika och behandla mot ogräs eller bladgödsla kålplantorna med stärkande näring. Spraydusch mist är en fin blomspruta i mässing (med flera metaller) - en trevlig present och ett smycke i hemmet. Den tillverkas av legendariska engelska Haws och levereras i presentförpackning. Tänk på att inte duscha med din sprayflaska i gassande sol, vattendropparna blir förstoringsglas som kan bränna bladen. Undvik också att duscha direkt på blommorna, som kan få fula märken.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.