Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Bekämpningsmedel för växter

Det finns olika sätt att behandla växter som drabbats av ohyra och skadegörare som svampsjukdomar. Försök så långt möjligt att bekämpa mekaniskt, genom att tex plocka bort ohyran. Vid stora angrepp, som löss på rosor, kan man spruta vatten med högt tryck upprepade gånger för att spola bort så många instekter som möjligt. De biologiska bekämpningsmedel som finns är ofta väldigt effektiva och rekommenderas om angreppet blivit lite större. Initial kan man alltid börja med en växtsåpa eller liknande för att stoppa upp och minimera angreppet.

Frodiga, friska växter har större motstånd mot ohyra och skadegörare som svampar, men för vissa växter och under vissa perioder är det ibland omöjligt att slippa angrepp. Då är det bra att regelbundet se över växterna så att man upptäcker ett angrepp så tidigt som möljigt. Då bibehålls växtens motståndskraft och bekämpningen går både fortare och lättare.

Använd alltid bekämpningsmedel enligt instruktion på förpackningen. Ju tiigare ett angrepp upptäcks, ju fortare går det att bekämpa och därmed behöver man använda mindre mängd bekämpningsmedel.

I den här kategorin hittar du bekämpningsmedel mot ohyra och skadegörare som inte är biologisk, dvs bekämpning av rovkvalter, nematoder och liknande.

*

Här hittar du första hjälpen med ett batteri av effektiva, miljövänliga bekämpningsmedel till växter. Är olyckan framme – börja med att ställa rätt diagnos, så har vi botemedlet! Bekämpningsmedel mot ogräs är i första hand ättikslösning på plattor och gångar. I trädgårdslandet rekommenderar vi i första hand att täckodla, så att ogräs får svårt att komma till. Bar jord bjuder in ogräsen och ökar avdunstningen. Vi har också fina redskap för handrensning. Mot larver i gräsmattan hittar du naturligt bekämpning som nematoder under Biologisk bekämpning. Problem med ohyra, skadedjur och växtsjukdomar är ibland omöjligt att undvika. Vi har därför tagit fram ett sortiment av effektiva, miljösnälla och godkända bekämpningsmedel för att du ska bli av med bekymren. Börja med att identifiera marodören. I Faktabanken finner du felsökningsscheman och råd om hur du förebygger och får bukt med de flesta skadegörare som insekter, bladsvampar, sniglar och rådjur. Här hittar du effektiva medel som så lång möjligt bygger på naturliga ämnen och metoder. Ett naturligt bekämpningsmedel mot bladsvampar på trädgårdsväxter som rosor, är kisel som stärker bladen och fysiskt hindrar svampar att fästa. Ett naturligt bekämpningsmedel mot insekter på krukväxter, som bladlöss, är neemolja vars doft avskräcker. Naturliga doftämnen i feromonfällor hindrar äppelvecklare och rönnbärsmal att förstöra frukterna. Ett miljövänligt bekämpningsmedel mot sniglar bland grönsaker och jordgubbar är naturligt järnsulfat i Ferramol. Försök alltid att förebygga angrepp. Välmående växter har en god motståndskraft. Med fysiska barriärer som kålnät och växtoljor hindras skadegörare att komma åt. Stärk växtens eget immunförsvar med en livskraftig jord i ekologisk balans. Vi har också ett stort sortiment av biologisk bekämpning med bland annat nyttodjur. Ofta är en kombination av flera metoder det bästa. Hoppas att vi kan hjälpa dig till en lyckad odling med friska växter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.