Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Bekämpning av ohyra, skadedjur och växtsjukdomar

Problem med ohyra, skadedjur och växtsjukdomar är ibland omöjligt att undvika. Vi har därför tagit fram ett stort sortiment av effektiva botemedel för att du ska bli av med bekymren.

Börja med att identifiera marodören eller sjukdomen. I Faktabanken finner du felsökningsscheman och råd om hur du förebygger och får bukt med de allra flesta skadegörare som trips, spinn, svartfläcksjuka, sniglar, öronvivel, vita flygare, rådjur och hundratals fler.

Förebygg angrepp med fysiska barriärer som kålnät, koppartejp, gnagskydd och växtoljor. Stärk växtens eget immunförsvar med en god svampflora, som trichoderma i Binab.
Vi har även ett stort sortiment av biologisk bekämpning för problem med ohyra. De djur vi tar hjälp av kallas nyttodjur. Till exempel oriusbaggar mot trips, nematoder mot sniglar och sorgmyggor (Nemablom) och guldögonslända mot bladlöss.
Naturliga doftämnen i feromonfällor hindrar äppelvecklare, rönnbärsmal och plommonvecklare att lägga ägg och förstöra frukterna.

Ibland är en kombination av flera metoder det bästa. Hoppas att vi kan hjälpa dig till en lyckad odling med friska växter. Hör annars av dig för råd!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.