Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Ogräsredskap för ogräsrensning

Att rensa ogräs känns ofta som ett väldigt tråkigt måste, och så är det väl egentligen. Men det kan också vara en avslappnande, meditativ sysselsättning. Lite handlar det om inställning, lite om hur mycket tid man har till ogräsrensning, men kanske mest handlar det om att ha tillgång till praktiska redskap för att rensa bort ogräset.
Vi har en mängd olika redskap som underlättar ogräsrensandet. Genom att använda olika redskap som är anpassade för olika ytor som köksträdgården, rabatten, grusgången, gräsmattan och mellan plattorna går rensandet både snabbare och enklare.
Mycket ogräs kan förebyggas med täckning och olika sorters avgränsningar. Har man svårt att hinna med när ogräset sprider sig är det bästa man kan göra att klippa av blommande ogräs så det inte sprider sig med frö när de blommat över.
Bättre än inget och ett enkelt sätt att förebygga spridningen av ogräs för den som har begränsat med tid.

*

Håll ogräs under kontroll med våra effektiva ogräsredskap. Välj i vårt stora sortiment av verktyg för att rensa ogräs miljövänligt.

 

Här hittar du ett stort sortiment av noga utprovade, gedigna ogräsredskap. Den bästa metoden för en miljövänlig trädgårdsskötsel är att rensa ogräs med mekaniska verktyg.

Ogräs är egentligen växter på fel plats. Hitta din acceptansnivå för ett harmoniskt trädgårdsliv. Många så kallade ogräs har ett stort värde för insektslivet; nässlor är barnkammare för fjärilslarver, maskrosor ger nektar åt pollinerande insekter som humlor. I en hållbar, klimatsmart trädgård är därför ett litet inslag av många ogräsarter av stort värde.
Men ogräsen ska inte ta över – besvärliga rotogräs som kvickrot, tistlar, åkerfräken och kirskål hör inte hemma i trädgården. Bästa metoden är att förebygga genom att grundligt ta bort rotogräs med mekaniska ogräsredskap vid anläggningen. Använd ogräshacka och olika rensjärn för ogräs. Ta också hjälp av kraftig markduk för att svälta ut rötterna.
Vi har olika redskap för att få bort ogräs som bygelhacka i köksträdgården, rensjärn i rabatten, pendelhacka i grusgången och fogrensare mellan plattor. Har man svårt att hinna med när ogräset sprider sig - klipp av blommande ogräs för att hindra vidare fröspridning.
Ogräs i gräsmatta är en vanlig källa till irritation. Mossa hålls bäst efter genom att gynna gräset med kvävegödsling och vattning. Bäst ogräsredskap för maskrosor, groblad med flera är ett rejält maskrosjärn, precis innan plantan ska gå i blom.
Om du har svårt att böja dig finns flera ogräsredskap med långt skaft. Redskapen från Kent & Stowe är av rostfritt stål som minskar jordens vidhäftning och gör jobbet roligare. De har skaft av greppvänlig, engelsk ask som är skön för handen och håller i evigheter.
Kolla också in vårt stora utbud av marktäckning. Markdukar under jord och singel – ovan jord ger täckbark och flis en prydlig yta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.