Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Ogräsbekämpning

Ogräs - växter på fel ställe! Kanske ska man inte jaga ihjäl sig på att rensa ogräs, men visst är det skönt att slippa allt för mycket maskrosor och annat som tyvärr annars har en tendens att ta över på platser där vi hellre vill ha annat. Då behöver man produkter för ogräsbekämpning.
Bästa medlet är att förebygga ogräs genom ett bra grundarbete vid anläggningen och sedan ta hjälp av täckning och avgränsningar. Håll ogräset under kontroll genom att luckra och störa små ogräsplantor som har slagit rot och klipp av ogräsfröna innan de sprider sig. Och tänk på att även fina trädgårdar har lite ogräs...
Vi har ett stort utbud med olika rensredskap för liten och stor trädgård.

*

I vårt stora sortiment för ogräsbekämpning hittar du trädgårdsverktyg och hjälpmedel för miljövänlig bekämpning som håller ogräset under kontroll. Ogräs är egentligen bara växter på fel plats. Hitta din acceptansnivå för ett harmoniskt trädgårdsliv. Många så kallade ogräs har ett stort värde för insektslivet; nässlor är barnkammare för fjärilslarver, maskrosor ger nektar åt pollinerande insekter. I en hållbar, klimatsmart trädgård är därför ett litet inslag av många ogräsarter av stort värde. Men ogräsen ska inte ta över – och besvärliga rotogräs som kvickrot, tistlar, åkerfräken och kirskål hör inte hemma i trädgården. Bästa metoden är att grundligt ta bort rotogräs med mekaniska metoder redan vid anläggningen. Ta också hjälp av kraftig markduk för att svälta ut rötterna. Ogräsbekämpning i gräsmatta är en vanlig källa till irritation. Mossa och de flesta ogräs hålls bäst efter genom att gynna gräset med kvävegödsling och vattning. Maskrosor tar du med ett maskrosjärn, precis innan plantan ska gå i blom. Ogräsbekämpning i grusgång görs enklast förebyggande med en kraftig markduk under gruset. Blommande ogräs i grusgången tas bord med renshacka innan de går i blom och fröar av sig. En omgång med ättika är ett effektivt medel för ogräsbekämpning i grusgång och på plattor. Vi avråder bestämt från att använda salt som ogräsbekämpning. Klor och salter är lättlösliga och förorenar grundvattnet när de lösts upp. Många fler åriga växter tar också stor skada av att saltkristaller hamnar på blad och barr. Välj bland vårt gedigna sortiment av effektiva trädgårdsredskap. De är greppvänliga och av hög kvalitet. Om du har svårt att böja dig finns flera redskap med långt skaft. Kolla också in vårt stora utbud av marktäckning. Markdukar under jord och singel – ovan jord ger täckbark och flis en prydlig yta.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.