Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Trädgårdsnäring

Mycket av den näring som trädgårdens växter behöver finns redan i kretsloppet av jord och förmultnade växtrester. Genom att inte städa och kratta undan för mycket på hösten bidrar kvarlämnade växtrester till att skydda övervintrande växter mot kyla och medverkar till att återföra viktiga näringsämnen i jorden. Man behöver alltså inte tillföra så mycket näring utöver den som redan finns där.
Men många träd, buskar och perenna växter får rikligare blomning och skörd med extra näringstillskott. Köksväxter, bärbuskar, sommarblommor och växter i kruka behöver extra hjälp med att få tillräckligt med näring. De växer mycket på kort tid, blommar rikligt och ska ge fina skördar under en lång period.
För dessa växter har vi näringar som bidrar till rikare blomning och skörd. Välj i första hand en ekologisk näring eller en mineralbaserad näring med ett balanserat innehåll.

*

Här hittar du trädgårdsnäring av mycket hög kvalitet för alla slags växter. Med rätt näring och en bördig jord kommer dina växter att blomstra och ge rika skördar. Välnärda växter är friska och ger fin skörd och blomning. De är dessutom mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Vår trädgårdsnäring är ekologisk och/eller med så högt innehåll av naturliga, organiska ämnen som möjligt och hållbart producerad med hänsyn till vårt klimat. Vi har både flytande trägårdsnäring för enkel dosering och fast formula som är mera långtidsverkande. Det är stor skillnad på växters behov av näring, välj därför trädgårdsnäring efter vad du ska odla. Sommarblommor och grönsaker ska växa mycket och ge stor skörd under en säsong – de har därför stort näringsbehov. Buskar, träd och perenner däremot, är fleråriga och växer stadigt men långsamt med ett välutvecklat rotsystem. Deras näringsbehov är annorlunda och betydligt mindre. De behöver framför allt en livskraftig, mullrik jord. För dessa växtslag räcker det med en omgång kogödsel på våren. Vi vet att det kan vara svårt att välja rätt näring för sitt trädgårdsland. Därför är vår trädgårdsnäring anpassad för olika växtslag som gräsmattegödsel, näring för blommor som rhododendron, blåbär med flera. Växter som ska ge bär eller grönsaker som blommar och ger frukt, mår bäst av organisk trädgårdsgödsel som kogödsel, blodmjöl, benmjöl eller hönsgödsel. För köksväxter som rabarber och potatis har vi både flytande och fast trädgårdsnäring. Välj Allgödsel om du vill göra det enkelt och bara ha en variant till alla växter. En bördig jord måste också vara humusrik av mullämnen för att vara i balans med ett rikt mikroliv. Vårt stora sortiment av produkter för jordförbättring hjälper dig att få en livskraftig jord och därmed välmående växter. Läs vidare i Faktabanken om vilken nytta olika näringsämnen gör i växten och hur du känner igen näringsbrist.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.