Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Maskkompost inomhus och utomhus

Har man en maskkompost har man inte bara en mycket effektiv komposteringsmaskin utan trevliga husdjur!
Det är inte svårt att ha en maskkompost och det bereder mycket nöje och nyttig jord. Maskarna är verkligen våra vänner och den jord de snabbt producerar från vårt köksavfall innehåller många viktiga mineraler och mikrober våra växter har stor nytta av för att producera friska och näringsrika frukter.
Många tror nog att en maskkompost luktar illa, men sköts den rätt, vilket är ganska enkelt luktar det ingenting om man inte sticker ner näsan i själva kompostbehållaren och då kan man njuta en härlig doft av fin mylla! Maskkomposten bör stå inomhus eller i alla fall frostfritt vintertid eftersom maskarna annars fryser ihjäl.
Optimal arbetstemperatur för maskarna är kring 20 grader. Med maskkomposten får du inte bara tillgång till en mycket fin planteringsjord. Det lakvatten som bildas i behållaren kan tappas ur och användas när man vattnar växter.
Innehållet bidrar till att berika jorden så att växterna tar upp både näring och vatten bättre.
En maskkompost är också ett väldigt pedagogiskt sätt att visa på vårt kretslopp och används i många förskolor.

*

Med en maskkompost får du aldrig tråkigt – och på köpet en härlig, väldoftande och näringsrik mylla. Här hittar du flera snygga maskkomposter av hög kvalitet och även kompostmask. Att kompostera ditt köksavfall är det bästa du kan göra för en hållbar och klimatsmart odling. Du Komposten sköter sig i stort sett själv och den livgivande myllan som blir resultatet, maskgödseln, är dundernäring och bästa jordförbättringen för alla slags jordar! En maskkompost är den mest effektiva kompostmaskin du kan ha. På köpet får du trevliga små husdjur – tysta och självgående. Maskkomposten funkar året om och fordrar inte mycket skötsel. Den förvandlar familjens köksavfall på ett kick till näringsrik mylla som kryllar av nyttiga humusämnen att berika din odlingsjord med. Vi har allt du behöver för att komma igång. Här kan du köpa kompostmask (med bland annat extra flitiga rödmaskar) såväl som snygga behållare i flera färger. Många tror nog att en maskkompost luktar illa, men den luktar ingenting! Lyfter du på locket känns en frisk doft av mylla. Optimal arbetstemperatur för maskarna är kring 20 grader. Komposten kan stå både inomhus och utomhus. Men vintertid frostfritt, eftersom maskarna annars fryser ihjäl. Med din maskkompost får du inte bara tillgång till ett fantastiskt jordförbättringsmedel. Det lakvatten som bildas i behållaren kan tappas ur och användas som flytande växtnäring. Det berikar jorden så att rötterna tar upp både näring och vatten bättre. En maskkompost är också ett mycket pedagogiskt sätt att visa matens kretslopp och används i många förskolor. I Faktabanken kan du läsa hur du startar upp och sköter om din maskkompost och hur du använder både maskgödeln och lakvattnet. Maskarna gillar allt vegetabiliskt avfall från köket och trädgården, som skal och rester av frukt och grönsaker, äggskal, kaffesump, tepåsar, vissna växter och pappersservetter. Lägg inte i animaliska rester från kött och fisk eller mjölkprodukter.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.