Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Plantera och anlägga

Plantera och anlägga i trädgården är som att bygga rum och möblera inomhus.
Välj produkter med kvalitet så blir resultatet alltid bäst.
Vårt sortiment med produkter och redskap för anläggning och plantering kommer successivt att utökas men innehåller redan nu en del godbitar.
Välkommen att titta in i vårt sortiment med produkter för anläggning och plantering.

*

Att plantera och anlägga sina trädgårdsdrömmar är en rolig fas för trädgårdsvännen. Här hittar du kvalitetsprodukter för både den lilla täppan och parklandskapet.

En genomtänkt planering är grunden för en lyckad utemiljö. Lägg ner lite tid på hur du vill anlägga din trädgård. Också en liten yta kan delas in i rum – då upplevs den som spännande och större.

Grunden för att lyckas med växterna är att plantera i en livskraftig kvalitetsjord. Här hittar du alla typer av jord. Vår yrkesodlarjord funkar för att plantera de flesta växtslag som äppelträd, potatis och häckar.

Med torvblock kan du anlägga och bygga upp odlingsbäddar som är både bekväma att sköta och som växterna gillar. Behövs större mängder har vi bra priser på torvblock på pall.
Fagerhults naturtorv är en bra produkt för surjordväxter som rhododendron och blåbär. Den kan också användas för att göra lerjorden mer luftig och lättarbetad och sandjorden bördig och humusrik.

För att anlägga en rabatt, gräsmatta eller plantera träd rekommenderar vi en planteringskant som ger ett prydligt intryck och gör gränsytan vid till exempel en gräskant lättskött.
Vi har ett trevligt urval av planteringskanter av metall som rostig corten stål eller zink.

För en lättskött planteringsyta är det en god idé att använda någon form av marktäckning som ogrässkydd. Med täckbark, barkmull eller dekorativ pinjebark får du en lättskött och prydlig anläggning.

Genom att blanda i biokol och trädgårdsgödsel när du ska plantera får dina växter den bästa tänkbara starten. Biokol fungerar som en näringsbank för rötterna som levererar näring i den takt som plantan behöver.

Under Jord och odlingssubstrat hittar du vårt stora sortiment av jordar till utekrukor som urnjord, pelargonjord och grönskasjord som passar när du vill plantera om tomater. Medelhavsjord har lite lägre pH och inblandning av strukturstabil lera. Den passar till citrusväxter, olivträd och lager.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.