Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Växtnäring för krukväxter, hydrokultur och frösådd

Det är viktigt att växterna får rätt näring. Dels behövs det för att de ska utvecklas ordentligt och dels för att de ska må bra i största allmänhet. Mycket av näringen tillförs via rötterna där näringen hämtas från jorden. För växter i kruka blir jorden snabbt urlakad på viktiga näringsämnen varför det är ännu mer viktigt att ge växer i kruka en bra näring. En annan viktig anledning til att ge växter bra näring är att växter som trivs har mycket högre motståndskraft mot ohyra och skadegörare än växter som mår mindre bra. En bra näring innehåller förutom kväve, fosfor och kalium (N-P-K) även viktiga mikronäringsämnen. En generell näring kan användas till de flesta växter, men för allra bäst resultat väljer man en näring som är speciellt utvecklad för just det växtslaget.

*

Här hittar du växtnäring och gödsel av mycket hög kvalitet för alla slags växter. Med rätt växtnäring lovar vi att dina växter kommer att blomstra och ge rika skördar! Välnärda växter är friska och ger fin skörd och blomning. De är dessutom mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Vår växtnäring är ekologisk och/eller med så högt innehåll av naturliga, organiska ämnen som möjligt och hållbart producerad med hänsyn till vårt klimat. Vi vet att det kan vara svårt att välja och sätta sig in i hur näringsämnen fungerar i plantan. Därför har vi växtnäring specialanpassad för olika växtslag som, tomat, chili, grönsaker, gräsmatta, krukväxter, rosor, pelargon, orkidéer, gröna växter med flera. Allt för att det ska vara enkelt att hitta den absolut bästa näringen för en lyckad odling! Växtnäring till tomater är till exempel rik på kalium och fosfor som ger rik blomning och fruktsättning. Näringarna från engelska Growth Technology är utvecklade tillsammans med professionella odlare och är i en klass för sig! Vår populära Formulex är en flytande näring som funkar för de allra flesta växter, också för hydrokultur. Bästa valet om du bara vill ha en allround näring till dina växter. Visste du att många växter tar upp näringen bättre och snabbare via bladen, så kallad bladgödsling? Därför har vi flera mycket populära näringar och krukväxtnäring med spraymunstycke. Undantag är växter med känsliga, ludna blad som palettblad som därför trivs bättre med vanlig växtnäring. Dosering kan vara klurigt, därför står det tydligt på förpackningen hur du ska blanda för rätt mängd. Det är alltid bättre att pytsa ut en svag mängd ofta, än ge för mycket näring som kan skada rötterna och är omöjlig för plantan att tillgodogöra sig. Läs vidare i Faktabanken om vilken nytta olika näringsämnen gör i växten och hur du kan se när en växt har näringsbrist.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.