Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Växtbelysning - Växtlampa för övervintring

Nästan alla känsliga växter som inte tål att stå utomhus på vintern kan man med framgång övervintra inomhus. Man kan välja en sval plats eller en plats med rumstemperatur. Båda platserna går lika bra om man använder sig av rätt växtlampa som ger växterna lagom mycket av rätt sorts ljus. 
Då trivs växterna utan att de drivs på för tillväxt och blomning. 

Vi har ett brett sortiment med växtlampor med rätt sorts ljus för övervintring av alla sorters växter. 

Dessa lampor kan även användas för odling och belysning av prydnadsväxter men för bästa resultat rekommenderar vi de lampor som är speciellt anpassade för respektive funktion.

Välkommen till vårt breda sortiment med olika slags växtbelysning!

Här kan du läsa mer i vår Faktabank om växtbelysning

*

Låt dina terrassväxter leva vidare under den mörka årstiden med växtbelysning för övervintring. Välj bland vårt stora sortiment av både effektiva och snygga växtlampor.

Med växtbelysning för övervintring hjälper du växter som varit utomhus under sommaren att klara sig igenom vintermörkret. Det gäller fleråriga växter som inte är fullt härdiga eller som behöver skydd från isande vindar och sträng kyla.

Denna typ av vinterbelysning sänder ut ljus som inte driver på växten och lockar den i blom, utan istället ger lagom mycket ljus anpassat för växtens naturliga viloperiod.

Genom att investera i en övervintringslampa sparar du dina uteväxter, som får grönska på nytt till våren, istället för att du köper nya. Klimatsmart och hållbart!

Vi har ett brett sortiment med växtlampor för övervintring av alla sorters växter.
En växtlampa för övervintring kan placeras både på en sval plats, som ett frostfritt uterum eller i en mörk källare. Här trivs de känsliga växter som vilar under denna svala period, men inte fäller sina blad över vintern.
Vi kallar dem Medelhavsväxter, som pelargoner, granatäpple, fjärilslavendel, citrus, oliv och rosmarin. Men också suckulenter som agave och trädtaklökar.

Växtbelysning för övervintring kan också användas inomhus, i rumstemperatur. I denna varmare placering med vinterbelysning trivs mer känsliga, exotiska växter som många palmer, lime, chili och ätlig passionsblomma.

Vår växtbelysning för övervintring består av led-lampor. Led-lampan är extremt energieffektiv, har lång livslängd och kan fås i exakt det spektra som du önskar för din odling.

Alla våra lampor håller högsta kvalitet och används också som vinterbelysning av växter i professionell odling.

Wexthuset har Nordens största sortiment av växtbelysning. Vi vet att det är en djungel att förstå och välja rätt slags växtlampa. I Faktabanken kan du läsa vidare i flera olika artiklar om växtbelysning.
Vår kundtjänst hjälper dig också gärna att välja rätt slags växtlampa.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.