Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Odlingsbricka och planteringsbricka

Plantbrickor, brätten och odlingstråg har man stor nytta av när man håller på med frösådder och sticklingar.
På plantbrickan ställer man krukorna med frösådder så att de blir lätta att vattna och man skyddar samtidigt underlaget från jord och smuts. Med en plantbricka är det också lätt att flytta runt frösådderna utan att varje individuell kruka behöver flyttas.
Vi har ett stort urval plantbrickor och plantlådor i olika storlekar som passar många olika behov. Plantbrickor som passar för fönsterbrädan eller växthuset, plantbrickor att använda utomhus och plantbrickor perfekta för odlingshyllan.

*

Med en odlingsbricka flyttar du lätt runt din odling och skyddar underlaget. Välj i vårt stora sortiment av brickor och brätten för många olika ändamål. En odlingsbricka gör det enkelt att sköta om frösådder och större plantor i krukor. De både skyddar underlaget och gör det smidigt att flytta runt odlingen. De kallas också för planteringsbricka, brätte, odlingstråg och såbricka. Vi har ett stort urval odlingsbrickor i kraftig, återvunnen plast som har en lång livslängd och är lätt att hålla rena. Till skillnad från en odlingsbricka av metall rostar de inte eller fäller ut ämnen som kan vara skadliga för rötterna. Några modeller är måttanpassade för att passa som en bricka till fönsterbrädan. De största är skräddarsydda för en odlingssäck och skyddar underlaget på balkong och uteplats. Använd samma odlingsbricka till flera moment. Den kan fungera som underbevattningsbricka, odlingsplats för krukor såväl som skydd vid omplantering, frösådd och annat odlingspyssel. Vår perforerade såbricka är tänkta för bredsådd av till exempel småblad, kryddörter och andra växtslag. Men de kan också användas som brickor och underlag till krukor. Välj en plantbricka med utstansade fördjupningar om du vill använda brickan som krukbrätte. Överskottsvatten blir då inte stående direkt under krukan utan samlas i fördjupningarna så att luft kommer till underifrån. Vi har också en odlingsbricka som är anpassad till puggbrätten, så att överskottsvatten kan rinna av. Den kan också kompletteras med bevattningsmatta för enkel skötsel. Våra integrerade odlingsbrickor med krukbrätte och bricka är enormt platsbesparande. De gör det också enkelt att sköta om frösådden av lite större frön eller förökning med sticklingar. Brickorna är suveräna och hållbara hjälpmedel som passar för all slags odling; inomhus, i växthusets odlingshylla, i uterum, på balkong och uteplats. Du hittar flera smarta tillbehör som miniväxthus, småkrukor, pluggbrätten och Skandinaviens största frösortiment i vår webshop!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.