Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Växtstöd och uppbindning

Många växter som till exempel chili och tomatplantor behöver stödjas redan tidigt under uppväxten. Då är de vanliga traditionella blompinnarna lösningen tills dess större och kraftigare uppbindning och stöd behövs.
Även många sommarblommor behöver stödjas tidigt under utvecklingen, särskilt behöver de med ett klättrande eller klängande växtsätt behöver stödjas. Rosor och andra klängande växter som kan bli lite spretiga behöver något att stödja sig emot och en bra uppbindning, liksom nyplanterade träd behöver stödjas innan deras rötter vuxit ut ordentligt så den får ett ordentligt fäste.
Vi har ett brett utbud produkter för stöd och uppbindning av allt ifrån småplantor till träd och klängväxter. Här finns många olika sorters uppbindning i naturmaterial och kraftig återvunnen plast.

*

Köp smarta, snygga växtstöd och uppbindningsmaterial för olika växtslag och i alla stadier av tillväxten. Växtstöd kan behövas under flera stadier av växtens utveckling. Från den unga tomatplantans blompinne till stolpen för nyplanterade träd. Vi har också material till att bygga egna stöd för till exempel hallonraden och björnbärsbusken. I menyn I trädgården under Inredning finner du större växtstöd och spaljéer. Snygga, rejäla och praktiska klätterstöd som pyramider och bågar. Vid uppdragningen av småplantor behövs blompinnar för att ge den unga plantan stadga. Särskilt till växter med vek stjälk som gurka, tomat, chili, luktärter och blomstertobak. En bambukäpp är bästa stödet när du vill stamma upp en buskig pelargon, hibiskus eller en krusbärsbuske till ett litet träd. Genom uppbindning mot en vägg spar du plats och kan odla växter snyggt och prydligt vertikalt på balkong och uteplats, eller längs plank och husväggar. Här passar armeringsnät och olika spaljéer som växtstöd till tomater, gurka, luktärter, bönor, björnbär, rosor, klematis och andra klätterväxter. Växtstöd som obelisker, pyramid, torn, klot eller bågar passar friväxande klätterväxter i kruka, pallkrage, rabatt eller odlingslåda. De blir ett snyggt blickfång med slingrande sockerärter, bönor, rosor, klematis och sommarblommor som klockranka, blomman för dagen, luktärt och indiankrasse. Lägre buskstöd är perfekt till höga perenner som pioner. För krukväxter inomhus har vi trevlig klätterhjälp som kokosstavar, mosspålar, spiraler och bågar. Vi har också speciella amaryllis- och orkidéstöd med snygga pinnar och clips. För själva uppbindningen har vi ett stort utbud. Du hittar alla slags hjälpmedel som flexibla, skonsamma band, clips och snören i både vackra naturmaterial som jute, ull och kokos och återvunnen, tålig plast. Tänk på att avlägsna stödkäppen när plantan börjat få stadga. Det stärker stjälkens/stammens egen förmåga att kunna växa vidare på egen hand. Det gäller växtslag som med tiden får egen stadga i stammen, som buskar och träd.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.