Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Odlingstunnel till pallkrage och friland

Genom att använda en odlingstunnel förlänger man odlingssäsongen i båda ändar. Man kan börja odla tidigare och man kan skörda under en längre period och senare på säsongen än utan skydd. Vi har odlingstunnlar i flera storlekar som passar odling både på friland och i pallkrage och i odlingslåda.
Odlingstunnlarna finns med olika täckmaterial som var och en har olika fördelar. Med en odlingstunnel i plast (poly) värms odlingsplatsen upp och växterna skyddas mot vind och kyla. Våra odlingstunnlar i fiberduk och micromesh håller klimatet jämnare och skyddar mot väder och vind samtidigt som regn och bevattning tränger igenom.
Vi har också skuggande nättunnlar som liksom de övriga odlingstunnlarna skyddar mot objudna gäster.
Vi rekommenderar speciellt odlingstunnlar i plast, fiberduk eller micromesh för att odla kålväxter i områden med jordloppor och för skydd mot kålfjärilens larver.

*

Här hittar du vårt stora sortiment av flexibla odlingstunnlar för olika behov. Med en odlingstunnel driver du på odlingen, skyddar från kyla och hindrar skadedjur. Med odlingstunneln förlängs säsongen med flera månader. Du kan starta tidigt på våren och odla långt in på vintern. Vi har odlingstunnel till pallkrage och odlingsbänk, såväl som till köksland på friland. Välj en liten odlingstunnel eller stor efter dina behov. Med bågar till din odlingstunnel blir skötseln enkel; växterna får svängrum och du kommer åt att sköta om odlingen med ogräsrensning, vattning och skörd. Våra odlingstunnlar finns i olika material, beroende på användningsområde. Odlingstunneln i plast släpper igenom ljus och ger en rejäl drivning. Samtidigt får växterna ett gott skydd mot kyla, uttorkande vindar och skadegörare som insekter, fåglar och rådjur. En plasttunnel passar exempelvis drivning av jordgubbar under tidiga våren och för frilandsgurka, sötpotatis och meloner under sommaren. Odlingstunneln med kålnät och odlingstunneln med nät, hindrar många skadegörare, som kålfluga, löss, morotsfluga, fåglar och rådjur. Samtidigt släpper den igenom vatten och ljus och ger ett luftigt odlingsklimat. Kålväxter är känsliga för gassande värme och trivs med svalare temperaturer, särskilt under högsommaren. Odlingstunneln av fiberduk ger drivning, frostskydd och hindrar skadegörare som löss, fåglar, jordloppor, larver och rådjur. Under stora odlingstunnlar av fiberduk ryms högresta växtslag som dill, mangold och selleri. Men den kan också användas för skydd av krukade växter och förökning av perenner och andra växtslag. Odlingstunneln hör till våra bästa hjälpmedel för utomhusodling. Den är flexibel och enkel att flytta och förvara. Våra odlingstunnlar har mycket hög kvalitet, de håller i många år och är därför prisvärda. Om du vill bygga dina egna odlingstunnlar finner du alla tillbehör som bågar, plast, nät och fiberduk för att göra en skräddarsydd växttunnel.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.