Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Fiberduk, växthusplast och kålnät

När man odlar växter på friland eller i pallkrage och odlingslåda kan man ha bra nytta av att täcka odlingen i olika skeden av odlandet.
Tidigt på våren kan man använda plastfolie för att skynda på uppvärmningen av jorden och för att börja odla tidigt. Poly/plastfolien håller värmen kvar närmast jorden och skyddar samtidigt mot uttorkning, vind och kyla. Fiberduk använder man både för att värma upp, men också för att skugga mot stark sol och skydda mot uttorkning. Fiberduken håller också olika sorter skadegörare borta som olika typer av ohyra, larver, kaniner och andra växtmumsare.
Fiberduk och skyddsduk i materialet micromesh (kan verkligen rekommenderas!) kan användas under hela odlingssäsongen då det bibehåller och jämnar ut temperaturen. Det skyddar mot vind och kyla men släpper igenom regn och fukt.
Vi har ett stor utbud av olika täckmaterial för din odling som gör att du kan förlänga odlingssäsongen och ökar din skörd.

*

Här hittar du olika typer av fiberduk som förenklar odlingen och höjer skörden. Välj också ur vårt breda sortiment av andra täckmaterial som kålnät och växthusplast. Fiberduken är odlarens bästa vän! Inget hjälpmedel har ett så stort användningsområde. Med en fiberduk kan du odla flera månader längre under vår och höst. Den hindrar skadedjur, driver på din odling, minskar vattenbehovet och skyddar mot frost, gassande sol och uttorkande vindar. Med fiberduk kan du så gräs utan att din gräsmatta torkar ut och fåglar som härjar omkring. Du hittar också måttanpassad fiberduk till pallkrage och odlingslåda. Komplettera din fiberduk med båge, eller köp en färdig fiberdukstunnel. Det gör skötseln enkel med en luftig växtmiljö. Tunneln kan enkelt flyttas omkring och fällas ihop när säsongen är över. En vit fiberduk släpper igenom ljus och vatten, medan en svart ogräsduk höjer jordvärmen så att du kan odla flera veckor tidigare. Ogräsduken hindrar också ogräs och skadedjur som jordloppa att komma till. Vår populära växthusplast Filnet kan köpas på rulle så att du kan måttbeställa för ditt behov. Den både driver och skyddar mot kyla. Materialet är UV-beständig plast som är armerad, så att den kan spännas upp på en ram till en drivbänk. Förstärkningen gör också att växthusplasten tål tunga snömängder. Micromesh är en genombruten täckväv som många använder främst som kålnät istället för fiberduk. Kål vill gärna ha det lite svalare och det kan bli väl varmt under fiberduken. Micromesh släpper igenom vatten och ljus, men hindrar luftburna skadegörare som kålfluga, bladlöss och morotsfluga. Materialet är vädertåligt med lång livslängd. Kålnätet finns också på rulle så att du kan klippa till önskvärda mått. I butiken finner du också smarta tillbehör för att förankra dukar och nät. Med peggar hindras duken att fladdra upp och en ställning kan du höja duken över odlingsbädden.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.