Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Självvattnande krukor

Välkommen till vårt stora utbud med snygga och trendiga kvalitetskrukor med sjävbevttningsfunktion.

Krukor med inbyggt kärl för långtidsbevattning är inte bara praktiskt utan bidrar till sunda och friska plantor som både utvecklas bra och får god motståndskraft mot sjukdomar och olika typer av ohyra.

Självvattnande krukor är ovärderliga för dig som är mycket på resa eller har ont om tid att sköta om dina växter men ändå vill njuta av grönskan.

Med det inbyggda kärlet i botten av krukan kan växterna ta upp precis den mängd vatten de själva behöver. Det innebär att risken för torka eller för mycket vatten helt försvinner bara du kommer ihåg att fylla på då och då. Indikatorn visar tydligt när det är dags.

Genom att kombinera snygg design med trendiga och smakfulla färger får krukan inte bara en praktisk funktion. Den ger även ett estetiskt bidrag till ditt hem eller trädgård där den förhöjer växtens utseende genom att komplettera de organiska formerna med den mer strama formen hos den självbevattnande krukan.

De självbevattnande krukorna kan användas till krukväxter, mindre träd, uppstammade buskar och alla typer av prydnadsväxter, som ettåriga sommarblommor, gräs och perenna växter. Självvattnande krukor är också väldigt bra att använda vid odling av diverse ätbara växter som chili, tomat och andra typer av grönsaker, frukt och bär.

*

Med en självvattnande kruka får du tid till annat än att passa med vattning. Som bonus stormtrivs växterna och blir frodiga och friska. Välj bland vårt trevliga sortiment av snygga och funktionella självbevattnande krukor för alla slags växter. Med självvattnande krukor blir din odling lättskött och du kan lugnt resa bort i flera veckor. Dessutom stormtrivs växterna, då rötterna själva söker sig till vattenbehållaren och tar upp den mängd fukt och näring de behöver. Det är också ett klimatsmart och hållbart odlingssätt som spar både vatten och näring. Vi har ett sortiment av flera snygga modeller som gör din självvattnande kruka till en del av inredningen inomhus, eller på balkongen utomhus. Självvattnande krukor har en insats med ett vattenmagasin som är skilt från krukjorden. De flesta system fungerar genom att kapillärkraften ser till att lagom mängd vätska sugs upp till odlingsjorden. På så vis kan inte rötterna drabbas av för blöt jord och därmed syrebrist. Andra system trycker ut vattnet i perioder som styrs av en fuktindikator, så att jorden torkar upp mellan vattningarna. I magasinet tillför du också växtnäring. Modellerna har en indikator som visar när det är dags att fylla på magasinet. Välj storlek efter behov. En stor självbevattnande kruka gör det möjligt att vara bortrest i långa perioder som flera veckor. För törstiga växter som tomat och gurka är självvattnande krukor suveräna. Med flera krukor utomhus på balkong och uteplats får du en i stort sett självgående odling. Dessa krukor passar för i stort sett alla jordlevande växter, utom de med ett mycket litet och fintrådigt rotsystem som suckulenter och kaktusar. Vi har insatser som gör det enkelt att skräddarsy och göra ditt eget system för självvattnande växter i kruka. Med Mona Tank anpassar du önskvärd modell efter de ytterkrukor eller odlingslådor du redan har.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.