Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Planteringkrukor, runda och fyrkantiga

Med planteringskrukor menar vi krukor du skolar upp (skola upp betyder plantera till större kruka) frösådder och rotade sticklingar i. När man förökar växter från frö eller stickling ska man börja i en liten kruka och sedan successivt öka till större kruka.
Anledningen till varför man inte direkt sätter en planta i den krukstorlek den ska ha till slut är att det är lätt hänt att det blir för mycket vatten i en allt för stor kruka som de små rötterna inte kan dra upp. Då är det risk att plantan 'drunkar' eller mår dåligt och inte utvecklas som den ska.
Ett annat skäl är platsbrist! Många av oss får många små plantor som behöver skolas upp innan det är möjligt att plantera ut dem och då är omplantering till en aningen större kruka bättre för plantans utveckling än att den står kvar.
Omplantering av frösådder och sticklingar rekommenderas när tillväxten börjar ta fart och en frösådd har 3-4 blad och när sticklingen får ny tillväxt. Då flyttas plantan till en storlek större kruka med planteringsjord istället för såjord så att den kan börja växa ordentligt.
Vi har många olika storlekar av planteringskrukor och perennkrukor av hög kvalitet som håller i många säsonger.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.