Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Jord och odlingssubstrat

Det är viktigare än många tror att välja rätt sorts jord när man ska odla, så och ta sticklingar av växter. Vi rekommenderar såjord eller kokos. Blandningar med perlite och vermiculite är också bra. Enklast och bäst när man ska så enstaka växter eller ta sticklingar är det att använda sig av rotningskuber eller briketter.
Vi har ett stort utbud av rotningskuber och briketter att välja bland. Ska du plantera dina växter i kruka eller blomlåda så använd alltid en kvalitetsjord med god dränering.
Vi har jorden media du behöver för att lyckas med odling och förökning av växter.

*

Här hittar du jord och odlingssubstrat till all slags odling, ute och inne. Välj bland marknadens bästa kvalitetsjordar - från såjord till gräsmattans dressjord. Jorden är grunden för en lyckad odling. Därför är vi noga med att bara erbjuda jord och odlingssubstrat av högsta kvalitet. En bra jord är mullrik (mörk) och strukturstabil så att rötterna kan syresättas. Basen i våra odlingssubstrat är svensk, grov torv - om möjligt kravmärk. Ett klimatsmart, hållbart val! För dig som vill köpa jord i rejäla mängder, som matjord, gräsmattejord eller trädgårdsjord, kan du köpa på pall till bra pris. Vår suveräna såjord är luftig och näringsfattig för att ge fröet den bästa starten. Den innehåller lite sand för att ge både frön och sticklingar lite stadga för rötterna. Denna jord fungerar också utmärkt till kaktusar och suckulenter. Vi har ett stort sortiment planteringsjord. Här väljer du efter användningsområde. Den näringsberikade blomjorden passar för de flesta krukväxter. För specialväxterna kan du välja kaktusjord, medelhavsjord, pelargonjord eller citrusjord. Istället för orkidéjord har vi luftig specialkompost, ett odlingssubstrat som orkidéerna älskar. För trädgården är dressjord till gräsmattan en populär storsäljare. Rosjord är en specialare med lite lerjord som håller vatten och näring. Vår tomatjord är laddad med specialnäring som ger hög skörd och passar både tomater och chili. För surjordsväxter som blåbär, rhododendron och barrväxter väljer du okalkad naturtorv eller rhododendronjord som också funkar som hortensiajord. Om du vill jordförbättra och inte har tillgång till egen kompostjord, kan du göra en sandjord mer livskraftig och lerjorden mer lättarbetad. Välj vår gödslade torvmull, rabattjord eller busk- och trädjord som höjer mullhalten. Vi har också suveräna så kallade inerta odlingssubstrat som pimpsten, lecakulor och kokos. De innehåller ingen näring, utan är endast till för att hålla rötterna på plats i krukan. De är rätta valet för odling i vatten, hydrokultur.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.