Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Insektshotell

Insekterna är våra vänner! Ja kanske gillar vi inte myggor, men de gör också nytta som mat till fåglar och andra djur.
Många insekter hjälper till att bekämpa ohyra (insekter på fel ställe!) och andra pollinerar våra växter. Insekterna är hotade och vi behöver hjälpa dem att trivas och hitta föda så skaffa ett insektshotell eller en insektsholk och välkomna insekterna i din trädgård.

Locka dem med växter rika på pollen och nektar. Frö till pollinerarväxter hittar du här.

*

Här hittar du flera modeller av insektshotell till fjärilar, solitärbin, humlor och andra småttingar. Insekter är odlarens bästa vänner! Hjälp dem till en fristad.

Trädgårdarna är viktiga oaser för en ökad biologisk mångfald och överlevnad för alla de små nyttodjur vi är beroende av. En av de viktigaste insatserna vi kan göra är att gynna pollinerande insekter och erbjuda insektshotell till de små liven.
De tackar med pollinering och därmed ökade skördar. Flera är dessutom rovdjur och äter skadegörare som bladlöss och kvalster.

1/3 av Sveriges 270 arter vilda humlor och bin är akut hotade. Därför gör du en stor insats om du ger dem husrum med olika slags insektshotell på din tomt.

Många undrar över placering av insektshotell. En varm, solig, vindstilla plats på 1-2 meters höjd är bästa stället. Det är viktigt att ha varierade hålrum och skrymslen i boplatsen. Du kan också bygga eget insektshotell själv av bambupinnar, vass eller vissna hallonskott. Klipp i lämpliga längder, bunta ihop och häng upp. Lastpallar på högkant ger en större boplats, fylld med rör, kottar, halm och annat poröst material.

De flesta av våra insektshotell kommer från Wildlife World som är Storbritanniens ledande och mest välrenommerade producent av matstationer och bon till det vilda djurlivet. De samarbetar med National Trust och djurekologer för bästa möjliga produkter. Tillverkningen är miljövänlig med ekologiska färger och återanvänt material. Wildlife World stöttar också ett naturvårdsorganisationer i Europa.

En rik blomning är också avgörande för insekternas överlevnad. Frö till växter rika på pollen och nektar hittar du här. I Faktabanken finner du också artiklar om de bästa växterna för pollinerande insekter och hur du skapar en miljövänlig trädgård under etiketten Hållbarhet & Miljö.

En grund vattensamling bidrar också till en viktig livsmiljö för insekterna. Några stenar som sticker upp i fågelbadet som plattformar löser detta.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.