Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Grönsaksplantor - Köksväxter

Nu kan du handla färdiga små plantor av olika slags grönsaker och andra köksväxter av högsta kvalitet i webbutiken. Vi jobbar för att kunna erbjuda ett brett sortiment av särskilt odlingsvärda grönsaksplantor.

Perfekt för dig som inte hunnit så dina plantor själv eller för dig som har begränsat med odlingsutrymme inomhus för att förodla dina plantor själv.

Grönsaksplantorna behöver tas om hand så snart som möjligt när de anländer till dig så att de inte hinner bli dåliga i förpackningen.
Packa upp och plantera om direkt och ställ på varm och ljus plats tills det är dags att plantera ut.

Om du ska odla vidare i växthus kan du börja vänja ut plantan tidigare än om du ska odla utomhus även om det är varmt på dagarna. Börjar försikitigt och ta första tiden in plantan under natten då det ofta är mycket lägre temperaturer än dagtid.

Läs gärna mer om våra odlingtips för grönsaker på Fakta & Råd-sidorna.

*

Välj här bland vårt breda sortiment av färdiga små grönsaksplantor att odla vidare. Ett klokt snabbspår till att snabbt kunna skörda hemodlade köksväxter!

Vi jobbar för att varje säsong utveckla vårt sortiment av grönsaksplantor att köpa online. Intresset är stort och fler upptäcker fördelarna. Det är ett sätt att komma ikapp om du inte hann så egna köksväxter. Det möjliggör också vidare odling och skörd för dig som inte har utrymme att odla fram egna grönsaksplantor inomhus på vårvintern. Det är också klimatsmart att handla små grönsaksplantor på nätet, då de är lätta att frakta.

Välj bland vårt stora sortiment av noga utvalda färdiga grönsaksplantor att odla på balkongen, i kökslandet, i pallkrage, odlingslåda eller varhelst du har möjlighet.
Om du ska odla vidare dina grönsaker utomhus behöver de vänjas först, så kallad avhärdning. Vänta tills frostrisken är över och låt plantorna först stå ute i skuggan några timmar de första dagarna. Använd en fiberduk som skydd mot sol och blåst i början.
För vidare odling i växthus eller uterum kan du plantera ut dina grönsaksplantor tidigare.

Flera av dessa köksväxter passar också för odling inomhus, med eller utan växtbelysning. Många kan också odlas vidare i hydrokultur.

Små växter har en snabb tillväxt. Dessa köksväxter behöver därför vattnas upp och planteras om vid ankomsten. Ge den lilla plantan en större kruka med lucker, näringsrik jord och ställ den ljust - om den inte strax ska planteras ut på slutstationen.

Vi har alla tänkbara tillbehör att köpa online för en lyckad grönsaksodling. Jord av hög kvalitet, näring till grönsakssodling, rejäla krukor, fiberduk och klätterstöd. Kika gärna också på vårt solcellsdrivna bevattningssystem Irrigatia. Det gör det enkelt att odla och möjligt att lämna dina köksväxter i två veckor med automatisk droppbevattning.

I Faktabanken hittar du fakta och odlingsråd för alla våra köksväxter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.