Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Klätterväxter

Med klätterväxter menar vi växter som klättrar, klänger eller suger sig fast i underlaget och slingrar sig kring stöd, pergolor, obelisker och växtstöd. Många klätterväxter passar även utmärkt som marktäckare där deras lianer kan slingra under och mellan växterna och på så sätt både skapa en fuktighetshållande barriär, men också ge ett bra skydd mot flygande frö från ogräs som varken kommer ner till marken och kan växa eller får ljus att utvecklas om de skulle tränga igenom.

Klängväxter, eller klätterväxter är ett fantastitk tillskott i en trädgård som rumsavdelare och även som blickfång i en vacker trädgårdsportal. Klätterväxter är även perfekta i den mindre trädgården, på terrass och balkong eftersom den inte tar stor plats på bredden utan växer uppåt och kan dölja fula väggar, eller helt enkelt skapa en dramatisk vägg eller en bakgrund för en trevlig sittplats eller för andra växter med lägre växtsätt.

I vårt sortiment har vi valt ut sorter med stort odlingsvärde. Klättrande och klängande växter med god kvaliet som gör det enkelt att lyckas och få plantan att trivas hos dig. Genom att köpa plantor av god kvalitet får man växter som har bättre förutsättningar att etablera sig bra på växtplatsen, de blir starkare och friskare och mer motståndskraftiga mot ohyra och andra skadegörare samtidigt som tillväxt och blomning blir extra frodig. 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.