Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Hyacint - Hyacintlökar

Hyacinter är rikitga läckerbitar att plantera i rabatten för tidig blomning. De är fina att sätta många tillsammans i matchande färger och passar utmärkt att plantera tillsammans med andra vårblommande lökväxter som tulpaner och narcisser där de blir ett perfekt komplement.

Våra hyacintlökar är stora och ger direkt fina och kraftiga hyacinter som blommar igen år efter år efter år. Att hyacinter också har en underbar doft gör den extra attraktiv. Plantera dem där du ofta går för att njuta av doften.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

 

Doften av hyacint glömmer man aldrig. Här hittar du hyacintlökar att köpa till denna underbara vårblomma.

Plantera hyacintlökar och njut av den härliga dofter många vårar framöver. Välj bland flera trevliga sorter!

Hyacint finns i flera friska färger, bara att plantera i rabatten eller utekrukan för härlig vårblomning. De är fina att sätta många tillsammans och passar utmärkt med andra vårblommande lökväxter som tulpaner och narcisser. En sval vår pågår blomningen i månader.
Släktet hyacint, Hyacinthus orientalis, hör till våra mest robusta och långlivade lökväxter.
Hyacint har givit namn åt andra lökväxter som pärlhyacint och porslinshyacint, men de tillhör andra släkten. Du hittar dem under Övriga lökväxter. Hyacinter till jul finner du också här, men dessa hyacintlökar finns att köpa under tidiga vintern. Tänk på att vattna din hyacint vid drivning inomhus, de har betydligt större vattenbehov än till exempel amaryllis. Spara julens hyacintlökar och plantera ut till våren för ett fortsatt liv i trädgården.

Hyacinter är också fantastiska snittblommor – hela hemmet doftar av den ljuvliga doften!

Våra lökar är stora och ger fina hyacinter som blommar igen år efter år efter år. Plantera dem gärna där du ofta passerar för att njuta av doften.

Hyacinter behöver ingen märkvärdig skötsel. Plantera hyacinter i mullrik, väldränerad och gärna lite fukthållande jord. Förutom att de är lättodlade och friska ratas de ofta av rådjur. Härdigheten är normalt inget problem, men lökväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.
Plantera gärna hyacintlökar i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll och doften sprider sig på balkong och uteplats. När blomningen är över kan lökarna planteras ut i trädgården.
Ge gärna en näve benmjöl till plantorna under våren, när löken växer till.

Välkommen åter om du just nu inte finner den prydnadslök du söker. Ständigt kommer nya, spännande sorter så håll utkik!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.