Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Tulpanlökar - Lök till tulpaner

Den klassiska vårblomman framför alla andra. Frossa i vårt fantastiska sortiment, det finns en tulpan för precis alla smaker.

Med lite planering kan man ha tulpaner i blom från slutet av mars till mitten på juni.

Marktäckande perenner är perfekta partners då de döljer de vissnande bladen. Hit hör förgätmigej, näver, pioner och ormbunkar. 

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Välkommen till vårt stora sortiment av tulpanlökar! Här kan du köpa tulpaner som passar alla smaker, för plantering i rabatt och kruka.

Tulpaner är lättodlad vårglädje. De passar både i massverkan och glest utspridda. Tulpanlökar går utmärkt att plantera i kruka, där de kan avnjutas på nära håll. När blomningen är över kan lökarna planteras ut i trädgården.
De är perfekta partners till andra lökväxter och vackra att mixa med varandra.

Välj bland alla spännande sorter som papegojtulpan, anemontulpan, franstulpan och flera spännande mixer.

Här kan du köpa tulpanlökar att plantera hela hösten. De är robusta med sin rejäla storlek och du kan sätta tulpanlök tills tjälen sätter stopp. Våra tulpanlökar förvaras svalt och mörkt, därför är de i gott skick när de kommer hem till dig. Lökar som hänger länge i butiker torkar snabbt. Om du inte kan plantera direkt, lägg påsen i kylskåpet tills det är dags.

Läs mer om tulpanlökar i Faktabanken om planteringsråd, krukodling och mycket mer.

Härdigheten är normalt inget problem, men tulpanlök behöver god dränering för att klara övervintringen.
Normaldjupet för tulpanlökar är 2-3 gånger lökens höjd. Men plantera djupare i kalla trakter eller om platsen inte skyddas av isolerande snö.

Tulpaner vill gärna stå varmt och torrt sommartid när den vilar. De är därför perfekta att plantera bland perenner, buskar och träd. Plantera gärna i grupper om tre, fem eller sju. Välj en plats som syns väl inifrån huset eller vid entrén.

Om blomningen avtar efter några år behöver dina tulpaner gödslas och beståndet glesas ut. Ge en giva tulpangödsel och en dos kogödsel varje vår. Några arter förökar sig med sidolökar. Gräv upp lökarna och glesa ut så får de en ny skjuts.

Välkommen åter om du inte finner de tulpaner du söker. Inför varje säsong fyller vi på med nya, odlingsvärda nyheter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.