Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Allium, prydnadslök

Bollökarna, Allium, är otroligt odlingsvärda. Som svävande klot höjer de sig över rabatten. De har ett långt prydnadsvärde då också fröställningarna är vackra. Det finns sorter som blommar från april till juli och alla är rådjurssäkra. De sprider sig dessutom gärna där de trivs – i mullrik, väldränerad jord.

Välkommen att kika på vårt fina sortiment!

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

 

Plantera flerårig prydnadslök, Allium, för en härlig, lättskött blomning som rådjur dessutom ratar. Välj bland en hel bukett av flera olika sorter!

Bollökarnas släktnamn, Allium, används som gemensamt namn för dessa odlingsvärda prydnadslökar och mångas favoritblomma bland prydnadslök.
Som svävande klot höjer sig den resliga blomman över rabatten. Allium har ett långt prydnadsvärde då också fröställningarna är vackra. De älskas av fjärilar och andra pollinerare. Finast i stor flock, gärna ihop med prydnadsgräs och som snittblomma.

Det finns sorter som blommar från april till juli och alla är rådjurssäkra. De sprider sig dessutom gärna där de trivs – i mullrik, väldränerad jord.
Välkommen att kika på vårt fina, breda sortiment! Det finns både rena arter, spännande arter och korsningar vilket ger stor variation i utbudet.
Allium ’Millenium’, trädgårdskantlök, valdes år 2021 till Årets perenn. Denna utmärkelse ges särskilt utvalda, fleråriga perenner och lökväxter.
Allium giganteum, jättelök, är högst av alla. Mest populär har i många år varit purpurlök, ’Purple Sensation’. ’Gladiator’ är en annan favorit, som är en lyckad korsning med klotrunda, lila perfekt runda bollar på stadiga stjälkar. ’Mount Everest’, skägglök, är en vit omtyckt sort.

Bollökar är fleråriga prydnadslökar som gärna sprider sig både med sidolökar och genom självsådd. Du kan själv föröka dina Alliumplantor med frösådd. Vänta med att vittja fröna tills du ser att frökapseln mörknat och torkat.
Alliumlökar kan du köpa och plantera vår eller höst, därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Läs vidare i artikeln Planteringsråd för allium. Härdigheten är ofta inget problem, men lökväxter behöver god dränering för att klara övervintringen. Grusiga, sandiga jordar är därför idealet. Bollökar är fantastiska som snittblommor. Också fröställningarna är underbara och kan användas som eterneller.
Välkommen åter om du just nu inte finner den prydnadslök du söker. Ständigt kommer nya, spännande sorter så hållutkik!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.