Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Narcisser och tazetter - Lökar

Lättodlade, väldoftande med ett långt skönhetsvärde – kan det bli bättre? Dessutom ratas de av rådjur.

Välj bland väna, stilfulla vita eller mjukt pastellfärgade narcisser och sprallglada gula solar. Passar både i massverkan och mer glest utspridda. De är perfekta partners till andra lökväxter och dessutom att blanda med varandra. Bladen är dessutom fina att plocka in till alla slags buketter hela våren. Trivs också utmärkt i kruka.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Plantera lättodlade, väldoftande narcisser! De har ett långt skönhetsvärde och ratas av rådjur. Kan det bli bättre? Välj här bland många härliga sorter.

Narcissen är lättodlad och charmig. De ratas av rådjur, blir gärna långlivade och är underbara att ta in i vas. Eller driv en väldoftande tazett i blom till jul.

Det finns drygt 100 arter av narcisser och tusentals sorter. Flera, som poetnarcissen ’Recurvus’, hör till våra riktigt gamla sorter av narcisser.
Under vintern kan du här köpa tazetter att plantera till jul, de är lätta och ljuvliga att driva att blomma inomhus. Din tazett planteras sedan ut i trädgården till våren.
Välj bland väna, stilfulla vita narcisser som ’Thalia’, pastellfärgade eller sprallglada, gula vårsolar.

De passar både i massverkan och glest utspridda. Miniatyrnarcisser som Tête à Tête är bedårande i kruka.
De är perfekta partners till andra lökväxter och vackra att blanda med varandra.

Narcisser är också fantastiska snittblommor – hela hemmet doftar av den härliga doften!

De sprider sig friskt där de trivs och är mycket lättskötta. Plantera i mullrik, väldränerad och gärna lite fukthållande jord.
De trivs med lite mer näring än andra lökväxter, ge en näve benmjöl och en giva kogödsel under våren, när löken växer till. Läs om fler tips i Faktabankens Narcisser – planering och skötselråd.

Härdigheten är normalt inget problem, men lökväxter behöver god dränering för att klara övervintringen.
Plantera gärna lökarna i utekrukan, de förtjänar att synas på nära håll och doften sprider sig på balkong och uteplats. När blomningen är över kan lökarna planteras ut i trädgården.

Om blomningen avtar efter några år behöver beståndet glesas ut eftersom de förökar sig med sidolökar. Gräv upp lökarna och glesa ut så får de en ny skjuts.

Välkommen åter om du inte finner den narciss du söker. Inför varje säsong kommer nya, odlingsvärda nyheter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.