Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Liljor - Liljelökar till lilja

De förnäma liljorna är lökfamiljens stora divor. Storslagna kjolar som höjer sig över alla andra. Och till detta en doft som knockar de flesta. Sensuell från knopp till fullt utslagen blomma.

I konkurrens med rosor är liljan väldens mest älskade och besjungna blomma. 
Liljor passar både i klassiska rabatter och i en mer förvildad miljö. De trivs dessutom utmärkt i kruka.

Läs gärna mer om liljor i Faktabanken

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Liljor är trädgårdens divor, som ingen missar! Välj här bland flera maffiga arter och sorter av liljelökar.

Förnäma liljor är starka, tjusiga karaktärer. Vackra, klockformade kjolar på stolta stjälkar. Med en doft som knockar de flesta!
En lilja är sensuell från knopp till fullt utslagen blomma. Liljor har blommor i många härliga färger som vita, gula, blå, mörka och rosa. Kombinera med prydnadsgräs som är en tjusig partner med ett sirligt uttryck.

Här hittar du liljelökar av flera arter äkta liljor som hör till släktet Lilium. Många växter har lånat namn av liljefamiljen, utan att vara äkta liljor. Till exempel ampelliljor, afrikansk lilja, flasklilja, spindellilja, doftlilja och fackellilja.
Andra hör till ett annat släkte men tillhör liljefamiljen, som kungsängslilja, skugglilja och påsklilja.

Pampigast av alla är kungslilja, Lilium rigale. Den höjer sig över rabatten på stadiga stjälkar med en makalös doft.

I konkurrens med rosen är liljan väldens mest älskade och besjungna blomma.
De passar både i klassiska rabatter och i en mer förvildad miljö. De trivs dessutom utmärkt i kruka. När blomningen är över kan liljelökarna planteras ut i trädgården.

Läs gärna mer om liljelökar i Faktabanken. Där får du veta hur du bästa planterar din lök och odlingsråd för liljelökar.

Liljor är fleråriga och trivs i mullrik, väldränerad, jord – de flesta önskar lågt pH. Barrkompost är ett perfekt jordförbättringsmedel. De är underbara att plantera till förvildning, då de gärna sprider sig med både sidolökar där de trivs.

Lilja är härdiga till zon 2, i kallare trakter behöver vissa arter skyddas med vintertäckning som luftig barkmylla. Eller odla i kruka som ställs frostfritt vintertid.

Vi säljer liljelökar på nätet vårvinter och sensommar/höst. Vi söker ständigt nya, spännande sorter, därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den lilja du söker.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.