Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Funkia, Hosta - Barrotade plantor

Funkior hör till våra mest användbara perenner. En perfekt marktäckare på en skuggig plats med ett långt skönhetsvärde. De flesta trivs också utmärkt i kruka och många får söta, klocklika blommor på stadiga stjälkar. Funkior är lättodlade och bladen är suveräna att använda till buketter.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Satsa på funkia om du vill ha en riktigt fin, marktäckande perenn för din trädgård i skugga. Välj bland flera vackra sorter!

Funkia, Hosta, hör till våra mest användbara perenner. En perfekt, lättskött marktäckare på en skuggig plats, med långt skönhetsvärde. De ger snabbt ett prydligt intryck nästan hela året. Funkia trivs också utmärkt i kruka och många får en söt, klocklik blå, vit eller lila blomma på stadiga stjälkar.

Bladen är suveräna att använda till buketter.

Vi har fina barrotade plantor av funkia, Hosta under vårvintern, men också krukodlade hela växtsäsongen. Dem hittar du under Perenner.

Det finns flera vackra arter och sorter av funkia med det vetenskapliga släktnamnet Hosta. De är vackra bladväxter i flera nyanser och storlekar. Hosta ’Halcyon’ hör till de vackraste med blåskimrande blad, en funkia med vita blommor.
De vitkantade lyser särskilt upp i skuggan. En liten funkia passar i framkanten av rabatten eller i kruka.

Där inget riktigt vill trivas, som under buskage och träd, stormtrivs funkior. De skapar en lummig och prydlig yta som är fin hela sommarhalvåret.
En rabatt med dessa vackra bladväxter ger ett mjukt, generöst intryck.
Lökväxter är perfekta partners, de ger fägring på våren innan perennerna satt fart. De vilar sig sedan under det skyddande bladtäcket.

Plantera tätt om du vill få en snabb täckning. Föröka genom att dela plantor om du behöver stora mängder.
Hosta är härdiga i landets snötäckta områden. Blöta vintrar med omväxlande tö och köldgrader är perennernas mardröm. En genomsläpplig jord med god dränering borgar för den bästa övervintringen.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.