Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Barrotade perenner

Att köpa perenner barrotade är ett smart sätt att skaffa fina perenna växter till ett lägre pris än de som är inskolade i kruka.

Ofta ser den barrotade planta du får hem inte mycket ut för världen, men där finns mcyket växtkraft. 

Plantera den så snart möjligt i en kruka med kvalitetsjord och vattna så att jorden blir fuktig. Är det fortfarande frostnätter behöver krukan stå frostfritt och kan drivas inomhus, men helt svalare än i rumstemperatur. Ett uterum, frostfritt växthus eller annan sval plats med växtlampa är exempel på bra ställe att odla upp perennen innan den planteras ut på sin växtplats.

Dröjer det några dagar innan plantering rekommenderas att rötterna förvaras svalt, men frostfritt under tiden.

Våra barrotade perenner kommer direkt till oss från välrennomerade odlare i Holland och håller mycket bra kvalitet. I väntan på att de ska skickas till dig förvaras de på svalt och mörkt på vårt lager så de ska komma fram till dig i bästa skick.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Att köpa barrotade perenner online är ett smart sätt att få fina perenner hemskickade miljövänligt och prisvärt. Här hittar du flera spännande sorter i säsong!

Med en barrotad perenn menas en flerårig växt som tagits upp ur jorden i plantskolan på hösten och sedan kyllagrats utan jord, mörkt och fuktigt under vintern. De säljs sedan under vårvintern och våren.
En stor fördel med denna hantering är att vi slipper skicka tung jord och att plantorna tar liten plats. Bra för miljön – och för din plånbok eftersom växterna blir billigare.

Perenner som fungerar utmärkt att hantera som barrotade har alla ett kraftigt rotsystem, eller knölar, som lagrar energi inför vintervilan.

När paketet med de nakna rötterna når dig ser de inte mycket ut. Men lugn, de sover och har samma livskraft som om de vore planterade. De grönskar snabbt när de kommer i jord och får vatten, värme och ljus.
I Faktabankens Hantering av barrotade perenner beskriver vi hur du ska plantera barrotade perenner. Beroende på var du bor i landet, väderleken och förutsättningarna du har hemma, hanteras de lite olika tills det är dags för utplantering. Ibland möjliggör väderleken inte direkt utplantering, utan plantan får mellanlanda i kruka.

Vi säljer barrotade perenner i säsong under vårvintern och våren. Håll utkik, då sortimentet varierar. Populära arter som fungerar utmärkt att köpa som barrotade perenner är brudslöja, daglilja, julros, stockros, löjtnantshjärta, pion, spindellilja, iris, jättevallmo, akleja, liljekonvalj, rosenstav och flera prydnadsgräs.

Dröjer det några dagar innan du kan plantera rekommenderar vi att du lägger plantorna i plastpåse i kylskåpet tills det är dags. Om du har möjlighet är mellansteget med krukodling före utplantering en god idé eftersom plantorna får ett försprång jämfört med dem som planteras ut direkt. Våra plantor kommer direkt från vår duktiga odlare i Holland och håller mycket bra kvalitet.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.